En natt på akuten.

Som jag skrev i inlägget under här så har jag vart riktigt nojjig över att få en blodpropp då det tydligen går i släkten, min mormor fick massa blodproppar även som ung, precis som min gammelmormor och min mamma har ochså haft flera blodproppar. Så i några dagars tid nu har jag haft ont i bröstet på vänster sida och haft ett allmänt tryck över bröstet och igår gjorde det ont när jag andades.

Hjälp tänkte jag, nu får jag en lungpropp och dör! Så ringde rådgivningen och blev ju inte lugnare av att dom sa "in till akuten direkt, ni har inget val, måste till akuten snabbt!" Tror jag grät flera liter med tårar innan vi kom iväg och hade tok intensiv huvudvärk efter det.. Underbart. På akuten fick vi sen inte vänta så gör länge innan vi fick ett rum och då kom den djävulska sjuksköterskan och va ute efter mitt blod :(

Jag va så uppskrämd och spänd av hela situationen att min puls va hög och blodtrycket va högt trots att dom försökte få mig att slappna av och lugna ner mig. Där låg jag i sjukhussängen som en pinne med panik i blicken och en  röst som gick upp o falsett när jag prata "Slappna av, vadå slappna av!". Sen ville hon ha blod.. haha och detta är faktiskt lite roligt.. eftersom jag va så spänd och stirrig (klockan va dessutom över midnatt) så fick hon använda en bebiskanyl på mig! Sakta sakta sticka in den och tappa ut blod långsamt :)

Tog även blod från fingret till nått annat test. Men sen tog hon fram en stor läskig apparat och ville ta EKG på mig, så jag fick vackert klä av mig allt jag hade på överkroppen och låta henne sätta fast sugkoppar som va iskalla över hela min kropp. Sen fick jag ligga så en stund och vid det här laget var jag stel som en sten :) Hade mer eller mindre konverterat till sten.

Sen kom läkaren, lyssnade på hjärtat och mina lungor och hörde honom mumla något om artärprov och där nånstans försvann jag in i dimmans värld och orkade inte lyssna längre, trodde jag skulle dö där på britsen i de gråa rummet stirrandes upp i lamporna. Tydligen hade jag feber vilket gjorde dom så oroliga över att jag faktiskt hade en lungpropp. Så nu fick jag ligga där i dimmans värld och bara vänta i flera timmar på provsvaren, efter en timme så kommer djävulen till sjuksköterska in och säger att det fina blodet hon tog från mig blev för gammalt innan det kom till labbet och hon behöver nytt!

Så hon tog min andra arm och denna gången va de ingen fin bebiskanyl, NEJ, de va en stor jävel hon bara körde in utan förvarning och som blodet bara forsade ut genom på några sekunder. Från och med där så hatade jag henne innerligt. För att runda av historien här lite så visade testen sen att jag har ingen propp nånstans, alla värden var bra och mycket syre i blodet och sånt där. Så de vet inte vad som är fel, kanske har jag sån grov ångest att jag "skapar" egna symptom i huvudet och gör mig själv sjuk, eller så är det musklerna som är lite överansträngda just nu eller så har jag en riktigt jävlig förkylning som väntar runt hörnet.

Jag fick åka hem.. Om det inte gått över om 5 dagar så måste jag in igen men behövde inte sluta med mina p-piller iallafall då läkaren inte trodde det här hade nånting med dom att göra. Så där har ni min natt :) Fyfan.. aldrig mer!

Kommentarer
Postat av: annica

Usch, låter inte alls bra :/

2009-02-13 @ 13:52:07
URL: http://annecca.blogg.se/
Postat av: MATILDA

svar: japp jag gillar hanna :) men om du läser inlägget så står de också att jag har fotat en identisk bild för över ett år sedan :P så idén har jag inte tagigt, hon fick mig bara påmind att jag har en ny och bättre kamera än då :) så, ja :)

2009-02-13 @ 17:17:19
URL: http://matildahammar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0