Dagens konst - Per-Olof

Per-Olof Sännås är en frilandsfotograf som blev känd genom hans skildringar av olika subkulturer. För att komma så nära de olika grupperna som möjligt så levde han bland dem I flera år. Från 2 år med skinheadsen till 5 år med Hells Angels. Han har hittills gjort 4 olika fotoböcker. Per-Olof har fått mycket kritik för sina bilder, bra som dåligt, men många är imponerade och ser hans bilder som vackert brutala, bland annat i olika foto tidningar osv.

1988 kom den första fotoboken "Skinheads". Han följde ett gäng skinheads från Gamla stan i Stockholm och såg det som en chans att utmana och göra något "eget". Även om det inte var lätt att komma in I gruppen och trots att han vid ett tillfälle blev misshandlad så gav han inte upp.

image173 image174

image175 image176

image190


Nästa bok "Graffiti - ett gäng hip hopare och deras konst" kom 1993 och Per-Olof följde under 3 år ett gäng klottrare I tunnelbanan, tunnlar och tågdepåer för att dokumentera deras målningar.
"Om graffiti är ett brott måste det vara världens vackraste brott" . Circle

image177 image178

image179 image180

1998 kom boken "Black Army" där Per-Olof gav sig in I fotbollskulturen och valde att följa AIK's supporterklubb I 4 år. "Fotboll är det mest fantastiska spelet i världen. Men det är också den mest frustrerande, upprörande, deprimerande och tröstlösa sysselsättning du kan tänka dig. Men det finns ingenting annat..." Black Army

image181 image182

image183 image184

image185


2003 kom nästa bok där Per-Olof hade gjort något som ses som omöjligt, i 5 år levde han och följde med motorcykelklubben Hells Angels I Stockholm utan att vara medlem.

image186 image187

image188 image189


Jag tror inte Per-Olof menade att sina bilder skulle ses som konst utan mer som verklighetskildringar. Jag ser nog inte heller han foton som konst, det finns så mycket mer bakom, men jag tycker de är konstnärligt vackra. Det som finns bakom varje foto, varje händelse gör mig intresserad. Alla känslorna och den kärlek som finns inom de olika subkulturerna och gemenskapen de känner är vacker. Många anser och de har diskuterats mycket om hur Per-Olof bara kunnat stå utanför och se på de olika brott som man kan kalla de, misshandel, hot osv. Men PO säger själv "Jag är inte polis, jag är fotograf. Jag dokumenterar händelser..".. Jag själv vill inte kritisera PO för hans passivitet och att han bara vart där för att ta sina bilder utan att ingripa, men jag förstår samtidigt de som tycker han gjort fel. Jag tycker PO har gjort någonting bra och framför allt intressant. Han visar genom sina böcker alla sidor hos grupperna och inte bara det negativa som många kopplar dem till automatiskt.

Mina personliga favoriter är bilderna från Skinheads och Black Army och skulle gärna vilja bläddra i hela böckerna, har bara bläddrat igenom Black Army boken snabbt. Alla bilderna är tagna från Per-Olofs egna hemsida www.sannas.se . Gå in och kolla och läs där, tycker även ni borde kolla efter hans böcker på biblioteken.


En tanke till Sara ochså

Kommentarer
Postat av: promofunding.partners/

see here for the greatest fico credit score anywhere

Postat av: http://www.promofunding.partners/about-us

see here for the best home mortgages anywhere

Postat av: no appraisal home equity loan

get the greatest no pmi loans available

Postat av: refinance mortgage

click here for the greatest broker anywhere

2015-05-22 @ 03:57:23
URL: http://www.lookuppage.com/users/jamesvoak/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0