Dagen konst - Edgar mathias saving

"Edgar Mathias Saving, föddes I Stockholm år 1970


Han har under de senaste åren haft stor framgång på sina utställningar i Sverige. Hans tavlor är högt uppskattade både i Sverige och utomlands. Många verk har det senaste åren köpts av institutioner och privata samlare i framför allt Japan, USA och Italien. Edgar finns även representerad i ett 40-tal andra länder världen över.


Hans oljemålningar kännetecknas av naiv lekfullhet. Bakom det mycket tekniska och personliga arbetssättet ligger mycket experimenterande. Olika bakgrundsmaterial samt ett flertal skikt oljefärg resulterar i en yta med ålderdomlig patina. Guld- och silverblad används, vilket skapar intressanta kontraster. "Jag försöker få fram en antik känsla, söndervittrande strukturer, nästan lite keramiskt. Som om man skulle rama in en bit gammal mur från antikens Grekland och utsmycka den med olika motiv i vackra färger, guld och silver"."


Texten tagen från Konstbolaget.se


Jag såg Mathias bilder (väljer att kalla honom Mathias) först för några veckor sen när jag bläddrade i en konstbok i skolan och vet inte så mycket om honom än, men gillade de. Tycker han bilder är så färgglada och vackra på ett strikt med ändå barnsligt sätt. Många av bilderna får mig att tänka på en "orientalisk" barnbok eller liknande. Att det sen är målat i olja tycker jag är lite imponerande, den sortens "hårda" detaljer tycker jag själv är rätt svårt att få till riktigt bra med olja. Såg att man även på Konstbolaget kunde köpa, genom auktion, litografier av hans bilder, men det är jag personligen inte speciellt förtjust i, massproducerande. Men skulle absolut kunna hänga något med Mathias på mina väggar.

image109  image111

image110

image112

image113  image114

På Konstbolaget finns även massa andra auktioner med andra konstnärer och fakta att läsa. Kolla!

Kommentarer
Postat av: Katarina

Hans dotter går i min klass ^^

2011-09-22 @ 21:58:21
URL: http://inag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0